Slapen op de opvang

Dát vraagt om een andere gebruiksaanwijzing! Het maakt immers uit of je één kind onder je vleugels hebt of een groep. Juist voor de pedagogische medewerkers die het verschil willen maken biedt Droomritme Pro een uniek trainingstraject. Gestoeld op de deskundigheid en de situatie die er al is, gekoppeld aan al het goede van Droomritme. Zodat iedere medewerker weet hoe slaap werkt. Door de trapsgewijze opzet kunnen specifieke medewerkers verdiepingen volgen. Voorop staat de praktijk: naast alles over de slaap vind daarom ook opdrachten. Zodat de mouwen ook echt opgestroopt kunnen worden, 

 

Training Slapen op de Opvang

Start eerste groep, inschrijven is nu mogelijk

INSCHRIJVEN

00

DAGEN

00

UREN

00

MINUTEN

00

SECONDEN

Samen groeien

Eenduidigheid is key. Dat is zo in de opvoeding, maar net zo goed betreft het slapen. Juist door thuis én op de opvang hetzelfde te kunnen doen maakt dat een kindje kan floreren. Hoe heerlijk is het als wat thuis gebeurt ook bij de opvang plaatsvindt en andersom? Hoe fijn is het voor ouders om die steun en betrokkenheid te ervaren en soms aan twee woorden genoeg te hebben? Hoe mooi is het voor iedere vestiging als kinderen lekker slapen en medewerkers daarom meer kunnen betekenen en doen. Samen groeien, in pedagogisch partnerschap. 

Slaapcoach Anneke

Kinderslaapcoach 0-10 jaar in woord én beeld. Anneke geeft al jaren coaching en trainingen in de (baby) opvang en ontwikkelde ouder-kind programma's. Ze is een bevlogen specialist jonge kind. Ook adviseerde ze peuterspeelzalen en stond ze voor de klas.  

Slaapcoachanneke.com

Bureau van slaap - Marijke

Kinderslaapcoach 0-4 jaar en onrustdeskundige Marijke is founder van Bureau van slaap. Ze begeleidt kleintjes op een liefdevolle en zeer betrokken wijze naar slaap.  Ze is specialist slapen op de opvang en organiseert regelmatig spreekuren en presentaties.

Bureauvanslaap.nl

Stephanie | Slaapdeskundige

Stephanie is founder van de Droomritme Methode, internationaal gelicenseerd en auteur van diverse slaapboeken. Kleintjes liefdevol en holistisch naar slaap begeleiden is haar passie. Ze leidt slaapcoaches op, traint professionals, geeft workshops en e-learnings en helpt nog steeds ouders.

Stephanieslaapdeskundige.nl

B A S I S training

Slapen op de opvang: de basis!

Crkbo geaccrediteerde training gegeven door gecertificeerde coaches mét specialisme pedagogie. 

Tijdsbeslag: twee uren cursus + 1 à 2 uren live q&a. 

Ja! Ik doe mee!

Speel je met lego, kun je alles maken. Maar dan heb je wel die blokjes nodig én een goede plaat. Die plaat, dat is de basis en dat is deze basis training. Met:

 • Waarom is slaap zo belangrijk? 
 • De slaapbasis op orde
 • Wetenschap van slaap
 • Slaaphoeveelheden en slaapkwaliteit
 • Ritmes en routines

en

 • Per onderwerp fijne opdrachten
 • Werkbladen om te gebruiken
 • Praktische tools specifiek voor de opvang
 • Les van (crkbo en Droomritme) gecertificeerde slaapcoaches
 • Les in video, met animaties én een live q&a voor al je vragen. 
 • 60 dagen toegang.

De basistraining geeft je toegang tot vervolgcursussen.

Met certificaat van deelname

START: 1 NOVEMBER 2021 

Op de hoogte blijven?  

Wil je graag weten wanneer meer trainingen beschikbaar zijn, specifiek voor de opvang? Schrijf je dan in voor de update (je krijgt dan een e-mail zodra we starten)

Kinderopvangorganisatie?

Indien meerdere pedagogische medewerkers of vestigingen zich inschrijven, is een groepskorting mogelijk. Neem in dat geval contact op voor meer informatie. 

Contact